MUŞ / BULANIK - Demirkapı Ortaokulu

Kas

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmîleşmişti. Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.” “23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.

Nis

Fidan dikmek gibi bir işin, yani dünyaya kök salmanın ve dünyadan beklenti içinde olmanın güçlü bir temsiline sahip olan bu etkinliğin, özellikle kıyamet esnasında yapılması öğütleniyorsa, işin kendisine değil bir başka şeye dikkat çekiliyor olmalıdır. Bu başka şeyse "dünyevi bir iş yoktur" ilkesidir.

“İnsan yetiştirmek ile fidan dikmek arasında yakın bir akrabalık görüyorum. Her ikisinin de meyveye durması için bakıma ve zamana ihtiyacı var. Seçmekle, dikmekle olmuyor sadece. İlgilenecek, emek vereceksin. İhtiyaçlarını karşılayacaksın. Bu sevgi işidir, gönülden gelir.”

Nis

Kitaplar aklın çocuklarıdır. Kitap okumak boş zamanı değerlendirerek değil zaman ayırarak yapılmalıdır. İyiyi arayan ruhun muhtaç olduğu asil dost hakikati seslenen kitaptır. Önce iyi kitaplar okuyun yoksa onları elinize almak için hiçbir istek duymazsınız.

Mrt

22.03.2023    28/03/2023 TARİHLERİ ARASINDA OKULUMUZ GENELİ  6. DENEME SINAVI YAPILACAKTIR. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR

Ara

"Biz eğitimin okul-çocuk ve aile üçgeninin dengesi ile yürüyeceğine inanırız. Bu nedenle okul ve aile arasındaki tutarlı yaklaşım çocuğun başarısında önemlidir.Ancak ailenin çocuğun eğitiminde farklı bir rolü vardır, okulun farklı bir rolü. Bu rollerin dengede yürütülmesi gerekir.

Mrt

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

Mrt

Devletimiz gelirlerini vergi toplayarak sağlıyor. "Vergi" hep ismini duyduğumuz önemli bir şey, ama ne anlama geldiğini galiba tam olarak bilmiyoruz. Haydi vergiye dair ne varsa hep beraber öğrenelim..

Ara

Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinler. Milli Ağaçlandırma Gününde Bizimde bir fidanımız olsun istedik.   Milli Ağaçlandırma Günü kutlu olsun.